- 60 dkg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 3 dl tejföl
- 2,5 evőkanál liszt
- olaj
- só
- bors
A sertéscombot csíkokra, a szalonnát, hagymát, paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss a zöldbab, akkor körülbelül 3 centiméteres darabokra vágjuk. A szalonnát egy kevés olajon kiolvasztjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és körülbelül 5 percig dinszteljük. Ezután következik a hús. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel. Belenyomjuk a fokhagymát is. Kevés vizet aláöntünk és félig puhára pároljuk a húst, ha friss zöldbabból készül azt most tesszük bele, ha konzerv vagy fagyasztott akkor csak a végén amikor a hús már puha. Miután a hús és a bab is megpuhult, akkor behabarjuk a liszt és tejföl keverékével. Egyet forralunk rajta, majd apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Yorkshire puding
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tej
- 1 teáskanál só
A tojásokat egy keverőtálban felverjük, majd hozzáöntjük a tejet és beleszitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, majd az egészet alaposan kikeverjük.
A muffin formákba kitöltjük a tésztát a mélyedések háromnegyed részéig.
190 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése