Csirkepörkölt pirított gombával és tarhonyával
50 dkg gomba vegyesen10 dkg füstölt szalonna
25 dkg száraz tarhonya
3 fej vöröshagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
1 ek fűszerpaprika
kb. 80 dkg csirkemell filé
só, bors, majoranna
A szeletekre vágott gombát egy száraz serpenyőben lepírítom, majd tányérra szedem.
A szalonnát zsírjára sütöm, tányérra szedem, majd a visszamaradt zsiradékon a tarhonyát is megpirítom és ezt is kiszedem a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon, megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és paprikát és együtt sütöm őket, majd adok hozzá egy kevés vizet és zsírjára sütöm.
Mikor a víz teljesen elpárolgott, megszórom a fűszerpaprikával és beleteszem a kockára vágott csirkemellet, pár percig együtt pirítom, majd hozzáadom az előzőleg félretett tarhonyát, gombát, szalonnát. Alaposan összekeverem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt készre főzöm, ha nagyon elfőne a leve pótolom egy kis vízzel.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése