2023. május 5., péntek

Ízes bukta

 Ízes bukta

  • 600 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 90 g margarin
  • 260 ml tej
  • 2 tojás sárgája + 1 egész a kenéshez
  • 1 citrom reszelt héja
  • 75 g cukor
  • sütésálló lekvár
Az élesztőt felfuttatjuk és a margarin kivételével megkezdjük a dagasztást. A margarint csak a végén adjuk hozzá. Lefedjük kb. 40 perc, miután megkelt, lisztezett felületen egy kicsit újra átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és téglalapokat vágunk belőle. A téglalapok közepére egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát, így nem folyik majd ki a lekvár sülés közben. Felvert tojással lekenjük és hagyjuk még kb. fél órát pihenni, majd újra lekenjük és 180C°-ra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése