Ropogós malacsült
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír
2 tk mustár
1 ½ ág rozmaring
2 ág kakukkfű
250 ml sör
1 ½ kg bőrös malacoldalas
só, bors
Először egy aprítógépbe tesszük az egyik vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a zsírt, a mustárt, fél ág rozmaringot és egy ág kakukkfüvet a száruk nélkül, felöntjük 100 ml sörrel és krémesre zúzzuk. A húst a bőrös felén 3 cm-enként beirdaljuk, majd erősen megsózzuk, megborsozzuk. Egészben sült húsoknál ne féljünk a sózástól. A megmaradt hagymát fél centi vastagon felkarikázzuk és a tepsi aljába fektetjük. A hús alsó, nem bőrös részét bekenjük a krémmel és letakarva egy egész éjszakára a hűtőbe tehetjük, de akár egyből is megsüthetjük. Ennél a zsíros húsnál ne okozzon álmatlan éjszakát az, hogy a só kiszárítja – nem fogja. A tepsibe dobjuk a megmaradt kakukkfüvet és rozmaringot, 2 gerezd fokhagymát, majd ráöntjük a maradék sört és a bőrös felével lefelé, 160 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt 2 órát sütjük az oldalast. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, megfordítjuk a húst, hogy a bőrös rész kerüljön felülre és szintén 160 fokon további 1 órát sütjük.
A recept megtalálható a Street Kitchen oldalán, ahol videó is van!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése