Cseh sertésragu
-2 vörös hagyma
-2 ek zsír
-800g sertéslapocka
-1 ek fűszerpaprika
-500ml zöldségalaplé
-1 ek liszt
-250 ml főző tejszín
-4 db csemegeuborka
-2 db főtt tojás + a tálaláshoz
-150g mirelit borsó
A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk ekkor hozzáadjuk a falatokra vágott húst amit fehéredésig pirítunk, majd megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük 250ml alaplével.
Lefedve hagyjuk majdnem egy órát. Egy szűrőkanállal kivesszük a húst, beleszórjuk a lisztet és beletöltjük a maradék alaplét az így kapott szaftot beforraljuk. Ez kb. 10-15perc.
Ekkor vissza tesszük a húst, leöntjük a tejszínnel, beletesszük a mirelit borsót az apróra vágott uborkát és főtt tojást. Jelen esetben főtt burgonyával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése