2024. július 25., csütörtök

Bulgursaláta

 


Bulgursaláta


25 dkg bulgur
3 db kaliforniai paprika (piros, sárga)
1 csokor petrezselyem
1 db kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 ek. olívaolaj
só, bors
fél db citrom


A bulgurt mossuk át alaposan. Tegyük egy lábasba, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, takarjuk le és hagyjuk állni 15 percet. Ha a vizet magába szívta, tegyük ki egy tálba, várjuk meg, amíg kihűl. A petrezselymet és a lilahagymát vágjuk apróra, a paprikát és az uborkát kockázzuk fel. Keverjük őket a bulgurhoz, sózzuk, borsozzuk, nyomjunk rá egy fél citromot, öntsük rá az olívaolajat és forgassuk össze.



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése