2024. július 8., hétfő

Töltött dagadó

 Töltött dagadó


1.2kg dagadó
1 vöröshagyma
1 petrezselyemzöld
5db szikkadt zsömle
5db tojás
tej
1ek zsír
3gerezd fokhagyma
só, bors
kb. 15dkg zsír

A húst tisztítás után sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A hagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet aprítjuk. Elkészítjük a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockákra vágjuk, a tojásokat felverjük és ráöntjük a zsömlekockákra és jól elkeverjük. Ezután meglocsoljuk kevés tejjel és alaposan összedolgozzuk. A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítjük. Végül belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet is. Megtöltjük a töltelékkel a felszúrt dagadót, a végét hústűvel rögzítjük. Tepsiben elsimítjuk a zsírt, ráfektetjük a húst, öntünk alá 2-3 dl vizet. Mindig locsolgatva, közepes hőmérsékleten kb. 2 órán át sütjük. A vizet pótoljuk, ha szükséges. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütjük és kicsit megpirítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése