2024. július 19., péntek

Vajbabfőzelék

 Vajbabfőzelék

1 kg vajbab
8 dl alaplé
40 ml napraforgó olaj
2 ek. liszt
3 g. fokhagyma
2 ek. fűszerpaprika
1 dl víz
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem



A babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab. Közben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig keverjük. Azonnal felöntjük hideg vízzel, és elkeverjük. Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz. Elkeverjük, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, még egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése