Almás palacsinta
2 db tojás
200 g finomliszt
5 dl tej
50 g vaj (olvasztott)
2 ek cukor
1 csipet só
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Kicsit rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése