Brokkolikrémleves
1 vörörs hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
kb. 800 ml zöldség alaplé
200 ml főzőtejszín
3 ek olívaolaj
petrezselyem
A brokkolit rózsáira bontjuk, a hagymákat megpucoljuk, és finomra aprítjuk. Olívaolajat hevítünk egy lábosban, a hagymákat megdinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint majd mehetnek a brokkolirózsák, melyeket enyhén lepirítunk. Felöntjük az egészet meleg alaplével, és puhára főzzük. Utána botmixerrel simára pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és fűszerezzük szerecsendióval. Visszatesszük a tűzre, hogy egyszer újra felforrjon, majd tálaljuk is.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése