Töltött csirkecomb hamisan
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg csiperkegomba
6 ek napraforgó olaj
1 csokor petrezselyem
8 db zsemle
5 db főtt tojás
10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
4 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
A combokról a bőrt eltávolítjuk, és kifilézzük. Vagy vehetünk egyből filézett combokat is. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, a gombát apróra felvágjuk. Serpenyőben 3 ek olajon először megdinszteljük a hagymát, majd 3-4 perc elteltével a gombát is hozzáadjuk. A felaprított petrezselymet beleszórjuk, és a tűzről lehúzzuk. A főtt tojásokat apró kockára vágjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk. Ha megpuhultak, alaposan kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a megdinsztelt gombát, a zsemlét, a borsót, a tojásokat és a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit a maradék étolajjal kikenünk, a töltelék felét belerakjuk. Erre teszünk 4 combot. A massza másik felével befedjük. A tetejére pedig a maradék 4 comb kerül. Fóliával letakarjuk, és 165 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben, 50 percig sütjük. A fóliát levesszük róla, és még 25 percre visszatoljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése