2025. május 30., péntek

Sült hekk

 Sült hekk


3-4 hekktörzs
2 púpozott ek finomliszt
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
5 dl napraforgó olaj

A fagyasztott halat engedjük ki. Ellenőrizzük, hogy a halat megtisztították-e, pikkelyeit megfelelően eltávolították. A megtisztított halat vágjuk fel végig a hasi részen, ha maradt benne belsőség távolítsuk el. Majd az oldalait kb. fél centis osztásokkal irdaljuk be. Ha ez kész, alaposan sózzuk be, ügyelve, hogy jusson a hasüregbe, valamint a beirdalt részeken is jól dörzsöljük be. Egy tálcán keverjük össze a lisztet fűszerpaprikával. Ebbe forgassuk meg alaposan a halakat közvetlenül a sütés előtt. Hevítsünk olajat egy edényben. A mennyisége akkor jó, ha a halat ellepi sütéskor, a hőmérséklete pedig akkor, ha egy belemártott fogpiszkáló habzani kezd. A megfelelő hőfok elérésekor tegyük bele a halakat, majd kissé vegyük le a gázlángot. Forgassuk a halakat egyik oldalról a másikra gyakran (kb. 2 percenként). Összességében -a hal méretétől függően is- kb. negyedóra alatt készül el a hal.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése