2014. július 23., szerda

Málaga torta

Málaga torta

Hozzávalók:
piskóta: 3 tojás, 1,5 dl cukor,  0,75 dl olaj, 1,5 dl liszt + 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor
habcsók : 4 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál darált dió

krém: 3 dl tejszín, 3 dl tej, 1 vanília ízű pudingpor,4 tojássárgája, 6 evőkanál cukor, 10 dkg mazsola, 1 tasak(10g) zselatinpor
csokimáz: 10 dkg étcsokoládé, 1dl tejszín

szirup: 1 dl víz, 1 evőkanál cukor, pár csepp rumeszencia
díszítés: 3 dl tejszín, csokoládédíszek

A piskótához az egész tojásokat a cukorral addig kevertem,míg vastag krém lett.Ekkor  vékony sugárban hozzákevertem az olajat majd beledolgoztam a sütőporral elkevert lisztet.
25x 35-ös ,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem.
A habcsókhoz kemény habbá vertem a tojásfehérjét a cukorral majd lazán beleforgattam a darált diót. A piskóta tetejére simítottam és 150 fokon  40 percig sütöttem,szárítottam.

A krémhez a mazsolát beáztattam a szirupba. A tejszínt kemény habbá vertem ,hűtőbe tettem.A zselatint  1/2 dl vízbe  duzzadni hagytam. A 4 tojássárgáját csomómentesre kevertem a cukorral , pudingporral és a 3 dl tejjel. Lassú tűzőn vastag krémmé főztem , majd lehűtöttem, többször megkavarva,hogy ne bőrözzön be a teteje.Mikor kihűlt, belekevertem a lecsöpögtetett mazsolát ,a feloldott zselatint és  tejszínhabot.

A csokimázhoz   a tejszínt felforrósítottam ,beletördeltem a csokoládét , egynemű krémmé kavartam és lehűtöttem.

A piskóta alját a megmaradt  rumos sziruppal meglocsoltam. A habcsókos felét bevontam a  csokimázzal, hosszában kettévágtam,  felére kentem a krémet majd a másikkal beborítottam úgy, hogy a csokis rész kerüljön a krémre . Egy éjszakára jól lehűtöttem. Másnap 3 dl tejszínhabbal  bevontam és csokidíszekkel díszítettem.

A recept Aleda konyhájából származik, amint megláttam beleszerettem! :) Már többször elkészítettem, mindíg más köntösben, de fényképet nem igazán sikerült készíteni, ez egy tessék- lássék kép, amint lesz jobb cserélem! Addig is csogáljátok meg Aleda művét!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése