Hozzávalók:
• 450 g tejföl
• 4 teáskanál zselatin
• 400 g nem darabos túró
• 120 - 150 g porcukor
• ételszínezék (jelen esetben kakaó-, sárga színezék)
Elkészítés:
A zselatint áztassuk 3/4 csésze vízben a tasakon található használati utasítás szerint. A túrót összekeverjük a tejföllel és a porcukorral, ehhez adjuk az elkészített zselatint és jól keverjük el.
Osszuk a keveréket három egyenlő részre. Egyik része marad fehér esetleg reszelhetünk bele citromlevet, a másikhoz adjuk 2 evőkanál kakaót a harmadik részhez keverjünk színezéket. A formának pont a közepébe öntsünk 4 evőkanállal először a fehér masszából, majd a sárga végül a kakaós masszából, majd újra fehér és így tovább míg el nem fogy a massza. Hűtőszekrénybe legalább 5 órát hagyjuk dermedni, utána vegyük ki az öntőformából.
A receptet ezen a blogon láttam meg először.
A zselatint áztassuk 3/4 csésze vízben a tasakon található használati utasítás szerint. A túrót összekeverjük a tejföllel és a porcukorral, ehhez adjuk az elkészített zselatint és jól keverjük el.
Osszuk a keveréket három egyenlő részre. Egyik része marad fehér esetleg reszelhetünk bele citromlevet, a másikhoz adjuk 2 evőkanál kakaót a harmadik részhez keverjünk színezéket. A formának pont a közepébe öntsünk 4 evőkanállal először a fehér masszából, majd a sárga végül a kakaós masszából, majd újra fehér és így tovább míg el nem fogy a massza. Hűtőszekrénybe legalább 5 órát hagyjuk dermedni, utána vegyük ki az öntőformából.
A receptet ezen a blogon láttam meg először.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése