2015. május 11., hétfő

Hófehérke

Hófehérke

Tésztához:
30 dkg finomliszt
5 dkg zsír vagy szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
3/4 csomag sütőpor
1 tojás
néhány evőkanál tejföl

A krémhez:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

+ a tetejére 1 evőkanál porcukor

A lisztet összekeverjük a porcukorral és sütőporral, elmorzsoljuk benne a zsírt vagy vajat, hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (de ne legyen ragacsos). Három egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 20x30 cm-es lapokra. Egy tepsi hátulját lekenjük pici vajjal, meghintjük liszttel, és a lapokat ezen tepsi hátulján egyenként megsütjük 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 6 perc alatt. A krémhez a lisztet először kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, akkor összekeverjük a vajas krémmel. Az egyik tésztalapot letesszük egy tálcára, rákenjük a krém felét, erre jön a második tésztalap, majd a krém másik fele, melyre ráhelyezzük a harmadik lapot. Éjszakára betesszük a hűtőbe letakarva, másnap meghintjük porcukorral és szeletelve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése