2015. május 11., hétfő

Tejszínes karalábéfőzelék

Tejszínes karalábéfőzelék

2 nagy karalábé + egy zsenge zöld levél
1 vöröshagyma
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál ételízesítő
só, bors, petrezselyem levél

A karalábét megpucoljuk, zöldjével együtt megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt karalábét és tovább dinszteljük. Fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel, majd felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi és puhára főzzük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, kevés lével a főzelékből hő kiegyenlítjük és állandóan keverve besűrítjük vele a főzeléket. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése