2015. május 10., vasárnap

Papagáj torta

Papagáj torta

Hozzávalók a barna és sárga tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 3/4 cs. sütőpor

+ 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál kristálycukor

A rózsaszín tésztához:
- 2 cs. eper pudingpor
- 3 tojás
- 2 csapott evőkanál kristálycukor
- 1/4 cs. sütőpor

A krémhez:
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 7,5 dkg liszt
- 2-3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 18 dkg vaj

A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj

A krémhez a lisztet a tejjel simára keverem, hozzáadom a vaníliás cukrot és a kakaóport is, majd jó sűrűre főzöm. A margarint a cukorral habosra keverem. Ha a krém teljesen kihűlt, apránként hozzákeverem a margarinos krémhez. Ezután beteszem a hűtőbe, így könnyebb lesz majd vele dolgozni. A barna és sárga tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verek. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverem, majd fokozatosan hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és ketté veszem a masszát. Az egyikbe óvatosan beleforgatom a tojáshab felét, a másikba beleteszem az 1 evőkanál kakaóport és a 2 evőkanál cukrot és óvatosan beleforgatom a tojáshab másik felét. A rózsaszín tésztához a pudingport összekeverem a sütőporral. A tojást habosra keverem a cukorral, aztán hozzákeverem a sütőporos pudingport. A tortaformát enyhén kivajazom+lisztezem és a 3 tésztát felváltva belekanalazom a formába. 180 fokos előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20-25 percig sütöm, illetve tűpróbáig. Ha kihűlt, vízszintesen félbevágom. Megtöltöm a tortát a krémmel, oldalt is és a tetejét is egyenletesen megkenem. A csokoládét gőz fölött megolvasztom, elkeverek benne egy evőkanál olajat, majd a torta tetejére egyengetem.





Ezt a tortát Gabinál láttam, így nyugodt szívvel próbáltam ki. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése