2015. május 15., péntek

Fokhagymaleves petrezselymes galuskával

Fokhagymaleves petrezselymes galuskával

-1 fej fokhagyma
-2-3 szál fokhagymaszár(elhagyható)
-1 evőkanál házi ételízesítő
-4 evőkanál olaj
-2 dl tejföl
-2 tojás sárgája
-só, fűszerpaprika

Galuskához:
-1 tojás
-10 dkg liszt
-1 csokor petrezselyemzöld

A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük, a fokhagymaszárat ha van akkor apróra vágjuk és mindkettőt olajon kissé megkapatunk és szinte azonnal félrehúzzuk nehogy megégjenek. Ekkor megszórjuk kevés fűszerpaprikával és hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felöntjük 1-1,2 l vízzel. Ha szükséges még sózzuk, majd felforraljuk. Közben elkészítjük a galuskát. A tojást kevés sóval felverjük, belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a lisztet, kevés vizet adagolva hozzá, összekavarjuk. Egy teáskanállal kis galuskákat szaggatunk a levesbe és megfőzzük. Mikor a galuskák megfőttek, a tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hő-kiegyenlítjük, majd visszatöltjük a levesbe és eloltjuk alatta a lángot.

Ezt a levest Aledánál láttam meg és azon nyomban el is készítettem! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése