Pávaszem
A tésztához:
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaó
6 evőkanál porcukor
6 tojás
A töltelékhez:
2 evőkanál kakaó
1 cs. vaníliás cukor
14 dkg porcukor
20 dkg Rama
2 dl tej
2 evőkanál liszt
1 tojás
+csokoládémáz
+2 db. banán
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónát. A kapott krémbe óvatosan beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, úgy mint a piskótatekercset. A töltelékhez 1 tojást keverünk 2 evőkanál liszttel, majd 2 dl tejjel sűrű krémé főzzük. A vajat és a porcukrot jól kikeverjük és ha kihűlt a krém összedolgozzuk. Ezt a krémet 2 részre osztjuk. Az egyikbe vaníliás cukrot, a másikba 2 evőkanál kakaót keverünk. A piskótalapot először a fehér krémmel kenjük meg, utána a barnával, majd ráhelyezzük a 2 banánt, és feltekerjük mint a piskótatekercset. Csokoládémázzal bevonjuk, szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése