2014. augusztus 3., vasárnap

Burgonya Delmonico módra

Burgonya Delmonico módra

80 dkg burgonya               
kb: 5 dkg zsemlemorzsa             
1 csipet frissen őrölt bors             
1 csipet só             
kb: 3 és fél dl tej     
        
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, fűszerezzük és a tejjel felforraljuk (annyi tej kell, hogy éppen ellepje). Majd egy tűzálló tálba áttöltjük, akkor jó, ha a tej a krumplit éppen ellepi: ha több lenne, kikanalazunk belőle, ha kevesebb, utánatöltünk.
Végül zsemlemorzsával megszórjuk, (esteleg egy kis reszelt sajttal is meglehet szórni a morzsa elött)és 5 percig állni hagyjuk, hogy a morzsa átnedvesedjen.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.  20 percig sütjük, hogy a teteje szépen megbarnuljon. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése