80 dkg burgonya
kb: 5 dkg zsemlemorzsa
1 csipet frissen őrölt bors
1 csipet só
kb: 3 és fél dl tej
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, fűszerezzük és a tejjel felforraljuk (annyi tej kell, hogy éppen ellepje). Majd egy tűzálló tálba áttöltjük, akkor jó, ha a tej a krumplit éppen ellepi: ha több lenne, kikanalazunk belőle, ha kevesebb, utánatöltünk.
Végül zsemlemorzsával megszórjuk, (esteleg egy kis reszelt sajttal is meglehet szórni a morzsa elött)és 5 percig állni hagyjuk, hogy a morzsa átnedvesedjen.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, hogy a teteje szépen megbarnuljon. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük.
Végül zsemlemorzsával megszórjuk, (esteleg egy kis reszelt sajttal is meglehet szórni a morzsa elött)és 5 percig állni hagyjuk, hogy a morzsa átnedvesedjen.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, hogy a teteje szépen megbarnuljon. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése