Frankfurti leves
1 kisebb kelkáposzta
3 krumpli
2 répa
2 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 evőkanál liszt
4 szál virsli
ízlés szerint ételízesítő, fűszer paprika, majoránna, kakukkfű, bors, őrölt kömény
A zöldségeket megpucolom, feldarabolom (a kelkáposztát vékony szeletekre)
Olajon megpirítom a hagymákat, utána beleteszem a zöldségeket és felöntöm annyi vízzel, mint amennyi ellepi. Fűszerezzük és kis lángon főzzük. Ha a krumpli megpuhul, mehet bele a virsli. Végül elkészítem a habarást, össze keverem a tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát, adok hozzá egy-két merőkanál meleg kelkáposztalevet, és csomómentesre keverem, majd a leveshez öntöm. Összeforr és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése