A piskótához:
4 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
3 kanál finomliszt
2 dl fekete kávé kihűtve!
1 tojás
18 dkg porcukor
18 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
A tojásokat a cukorral habosra/fehéredésig keverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és ezt már a kézi mixer vagy robotgép alacsonyabb fokozatán keverjük.
Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és az előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 8 percig sütjük.
A megsült piskótát süteményrácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni!
A krémhez előveszünk egy öblös aljú tálat, mert abban sokkal könnyebb simára keverni. A lisztet a tojással gyors keveréssel, fakanállal simára/csomómentesre keverjük. Majd fokozatosan felengedjük a kihűlt! fekete kávéval. Egy lábasba öntjük, majd alacsony lángon, folyamatos, gyors keverés közben besűrítjük. Elzárjuk alatta a tűzhelyet és hideg vízbe állítva a lábast, kevergetve, teljesen kihűtjük a krémet.
A vajat a porcukorral kicsit kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kávés krémet és még habosítunk rajta egy kicsit.
A krémet rákenjük a kihűlt! piskótára egyenletesen.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Egy órára hűtőbe tesszük dermedni a süteményt, majd forró vízbe mártott, éles késsel hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
12 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
3 kanál finomliszt
2 dl fekete kávé kihűtve!
1 tojás
18 dkg porcukor
18 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése