Sárgaborsó főzelék
40 dkg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 tk pirospaprika
1 liter alaplé/víz
3 darab babérlevél
ízlés szerint só, bors
A sárgaborsót leöblítjük és átválogatjuk. Egy lábasban melegítsünk olajat, dobjuk rá az összekockázott hagymát néhány percig dinszteljük, mikor átlátszó, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, szórjuk rá a pirospaprikát, alaposan keverjük össze, majd öntsük fel kb. fél deci vízzel. Majd, adjuk hozzá a sárgaborsót, alaposan keverjük át a hagymás alappal.
Öntsük fel 1 liter alaplével/vízzel, majd forrásig melegítsük. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, dobjuk bele a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt főzzük. Időközönként keverjük meg, mert ahogy sűrűsödik, könnyen le tud égni. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése