2022. augusztus 19., péntek

Sütés nélküli sztracsatella

 Sütés nélküli sztracsatella

  • 1 kis csomag babapiskóta (200 g)
  • 6 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 2 dl habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg puha margarin
  • áztatáshoz rumaroma, tej

A krémhez a tejet a cukorral és az elkevert tojássárgájával felforralom, majd amikor forr, lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet, és besűrítem vele. Ezután langyosra hűtöm, és hozzákeverek 10 dkg puha margarint. A habhoz a tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, és darabolt csokoládéval összeforgatom. A babapiskótákat egy kisebb, magas falú edénybe helyezem  úgy, hogy mindegyiket  rumos tejbe forgatom. Miután leraktam az edénybe, a tetejére a krém felét rásimítom, erre jön a csokis tejszínhab, majd ismét tejben megforgatott piskóta, krém, és végül a csokis hab. A tetejét egy kis kakaóporral lehintettem. 5-6 órás, vagy egy éjszakás hűtőben való várakozás után szeletelhető.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése