2015. február 12., csütörtök

Egyszerű babgulyás

Babgulyás:
-1 közepes fej vöröshagyma
-2 ek zsír
-kb. 60 dkg csirkemell filé
-1 paprika. 1 paradicsom
-só, bors, vegeta, őrölt pirospaprika
-3 db sárgarépa
-1 kisebb zsenge karalábé
-2 nagy krumpli
-1 kis doboz babkonzerv


Rántás:
-1 ek liszt
-2 ek olaj
-1 kk őrölt pirospaprika

Nokedli:
-2 tojás
-4 púpos ek liszt
-só
-petrezselyem
-víz, amennyit felvesz

A zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.
A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a megmosott és felkockázott húst fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket, a vegetát, majd felengedjük vízzel.
Míg fől elkészítjük a nokedlit. A lisztet elkeverjük a tojásokkal, fűszerezzük,  ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1teáskanál vízzel.
Ha már megpuhultak a zöldségek, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.
A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése