2015. február 24., kedd

Almásrétes muffin

Almásrétes muffin
Töltelékhez:
- kb 1kg savanykás alma
- 30 g cukor
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 dl víz
- 1 teáskanál vaníliás puding
- 1 csapott evőkanál búzadara

- 2 mirelit réteslap

Habhoz:
- 2 tojásfehérje
- 50 g cukor

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházat és kockára vágjuk.
A cukorral, a fahéjjal és a vaníliával lassú tűzön puhára pároljuk. A keményítőt elkeverjük a vízben, az almához öntjük, és felforralva besűrítjük. Belekeverjük a búzadarát, majd langyosra hűtjük a tölteléket.
A muffin-sütő mélyedéseibe egy-egy muffin-papírt helyezünk. A réteslapokat 12 egyenlő részre tépjük, és kettőt-kettőt teszünk elfordítva a papírokba.
Egyenlően elosztjuk bennük a tölteléket, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a réteslapok éppen el nem kezdenek pirulni.
Ezalatt a tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk. Kivesszük a muffinokat a sütőből, mindegyik tetejére kanalazunk a habból. Visszatoljuk a sütőbe, és tovább sütjük, amíg a hab is meg nem pirul.
A recept Citromhab oldalán fogott meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése