Szívecskés kevert süti
-40 dkg liszt
-25 dkg cukor
-16 evőkanál tej
-12 evőkanál olaj
-4 tojás
-1 csomag sütőpor
-1 csomag vaníliás cukor
-pár csepp ételfesték / málna szörp
-1 banán
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, vaníliás cukrot és végül a sütőporos lisztet.
Ha szeretnénk szívecskéket, (vagy bármely más formát) akkor az egyharmadát a tésztának kivesszük és piros ételfestékkel / málna szörppel megszínezzük a megmaradt fehér tésztába belekarikázunk egy érett banánt. Egy sütőpapírral bélelt tepsire egyengetjük a piros masszát és 180 fokon előmelegített sütőben megsütjük, majd szív formákat szaggatunk ki belőle. Ezután a püspökkenyér formát sütőpapírral béleljük, az aljára kevés világos masszát terítünk, majd beleállítjuk a szíveket. Köré világos masszát öntünk.
Érdemes valamivel a sütés elején “leszorítani” a tetejét, mert a dagadó tészta hajlamos a szíveket kinyomni középen, de csak 10-15 percig, esetleg egy másik tepsi aljával aztán tovább sütni még kb. 20 percig. Mikor kihűlt kivesszük a formából és tovább díszithetjük. :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése