2015. február 19., csütörtök

Instant levestésztából: pizza és omlett





Ezekből az instant leves tésztákból nem csak levest lehet készíteni. Valamelyik nap egy remek egytálétel készült belőle a Yakisoba csirke, most pedig kétféle reggeli egy omlett és egy pizza. Igazán nem bonyolult az elkészítsük.




Omlett:
- 1 kocka tészta
- kb. 3 szál újhagyma zöldje
- 2 tojás
- sajt
- fűszer ízlés szerint

A tésztát forró vízben megduzzasztom. Egy kis tálkában felverem a tojást a fűszerekkel. Serpenyőben olajat hevítek és ellapogatom rajta a már lecsöpögtetett tésztát és rá csurgatom a tojást. Pár percig sütöm, majd  egy tányérra csúsztatom. A serpenyőbe beleszórom a hagymát (zöld részét) és a tészta meg nem sült felével lefelé (tehát megfordítva) teszem vissza, ezt a felét is megkapatjuk, majd a "lepényke" egyik felére sajtot szórunk és végül félbehajtjuk.


Pizza: 
- 1 kocka tészta
- 1 tojás
- feltétnek való (nálam most 2 szelet füstölt szalonna felkockázva "lepirítva" és egy db. virsli felkarikázva)
- fél hagyma (nálam 2 szál újhagyma)
- sajt
- fűszer ízlés szerint
- ketchup
(-szezámolaj)

 A tésztát forró vízben megduzzasztom, lecsöpögtetem egy kis százam olajjal meglocsolom. Egy kis tálkában felverem a tojást  és a tésztára öntöm, jól összeforgatom. Serpenyőben olajat hevítek és a tésztát jól ellapogatom rajta. Mind a két oldalát lepirítjuk. Majd az egyik felét lekenjük ketchuppal, rászórjuk a feltétet, hagymát, sajtot és fedővel letakarjuk. Néhány perc alatt a a sajt ráolvad és már kész is!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése