2015. február 8., vasárnap

Vegyes zöldségkrémleves

Vegyes zöldségkrémleves

Ízlés szerint zöldségek
(répa sárga-fehér, paszternák, krumpli, hagyma, fokhagyma, kelbimbó, borsó...)
Ízesítőnek: vegeta, só, őrölt bors, szerecsendió, tejföl (natúr joghurt)

A zöldségeket apróra vágjuk. A hagymát kockákra amit olajon megpirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket is amiket szintén megkapatunk kicsit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük. Mivel sűrű lesz, annyi vizet öntünk hozzá, hogy leves állaga legyen, ekkor keverek bele egy kis tejfölt.
Ízlés szerint ízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal, szerecsendióval és ha kell még sóval.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése