2015. február 10., kedd

Yakisoba csirke

Yakisoba csirke

- ½ fej zöld káposzta
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kis korona brokkoli
- 2 cm friss gyömbér
- 1 nagy csirkemell
- 2 evőkanál olivaolaj
- 2 db thai leves tészta :)
- 1 teáskanál szezámolaj 
- ¼ csésze szójaszósz 
- ¼ csésze Worcester szósz 
- 2 evőkanál ketchup
-  chili mártás
- 1 evőkanál cukor 



Hámozzuk meg a gyömbért, a csirkemellet felcsíkozzuk, a répát meghámozzuk és sajt reszelőn lereszeljük, a káposztát vékonyon felszeleteljük valamint a brokkolit szedjük rózsáira. (Én csaltam; mirelit brokkolit használtam és előre csomagolt répa-káposzta mixet - de muszáj lesz friss alapanyagokból is kipróbálnom) Szóval egy nagy serpenyőben (wokban) felhevítjük az olajat és belereszeljük a gyömbért, kicsit lepirítjuk és belerakjuk a felcsíkozott húst amit rózsaszínűre sütünk.
Egy másik lábasban vizet forralunk (vagy vízforraló segítségével) leforrázzuk a tészta kockákat. Ha már jó a tésztánk, tehát kellően megduzzadt, szezámolajjal keverjük össze. Miután a csirke megkapta a kellő színt, adjuk hozzá az összes zöldséget. Keverjük össze, és főzzük, amíg össze nem fonnyad (5-10 perc). Egy kis tálban készítsük el a szószunkat. A szójaszószt, a Worcester szószt, a ketchupot, a chili mártást, és a cukrot jól keverjük össze. Mikor megpuhultak a zöldségek öntsük nyakon a szósszal és keverjük hozzá a tésztát is, így hagyjuk pár percig "rottyani" egyet, majd lezárjuk.  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése