2014. augusztus 13., szerda

Gesztenyés rombusz (kifli)

Gesztenyés kifli

Hozzávalók:
-10 dkg vaj
-8 dkg porcukor
-15 dkg gesztenyepüré
-20 dkg liszt
-1 tojássárgája
-1 tk vanília kivonat
-1 ek rum aroma
-1 csipet só
+ 5-6 dkg porcokor és 1 cs vaníliás cukor a forgatáshoz

(én csupán 5dkg cukrot tettem bele és ízesítéshez pár csepp csokis-meggyes aromát használtam)

Elkészítés:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrokat, és a felkockázott puha vajat és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vanília kivonatot, illetve a rum aromát, majd gyors mozdulatokkal egy sima tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és egy kiszúró vagy esetleg egy kis pohár segítségével formázzuk/szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 175 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha már az alja kezd barnulni, akkor kivehetjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket és amint meghűltek már mehetnek is egy jól zárodó dobozba.

A receptet ildi KOKKI blogján találtam!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése