2014. augusztus 8., péntek

Zöldfűszeres citromos csirkecombok cserépedényben

Zöldfűszeres citromos csirkecombok cserépedényben

- 1 csomag zöldfűszeres citromos grill fűszerkeverék
- 1 kg burgonya (de lehet még beletenni más zöldségeket is)
- 3-4 fej hagyma (vörös vagy/és lila)
- 1 db citrom
- 3-4 db teljes csirkecomb
- vaj/margarin
(- koktél paradicsom)

A cserépedényt használat elött beáztatjuk min. másfél órára. Majd a burgonyát és a hagymákat felkockázom és a cserépedénybe teszem ahol egy kevés olajjal meglocsolom és a fűszerkeverék felével jól összeforgatom. 1 citrom levével meglocsolom. A húsokat megtisztítom és bedörzsölöm a maradék fűszerkeverékkel, majd a burgonyára rakosgatom. A combokra vajdarabkákat teszek, közé pedig félbe vágott paradicsomokat illetve cikkekre vágott vagy felkarikázott citrom szeleteket.
Hideg sütőben kezdjük el sütni fedő alatt. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak levesszük a tetejét és visszatoljuk a sütöbe még 10-15 percre, amíg a combokon a bőr szépen megpirul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése