2014. augusztus 4., hétfő

Papagájszelet

Papagájszelet

Hozzávalók:
25 dkg cukor
3 db tojás
19 dkg vaj
19 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
18 dkg tejföl
Ételfestékek - hiányában: csokoládé vagy kakaópor, málnaszörp

Máz:
8 dkg porcukor
1 púpos kanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál tej
3 dkg vaj
 
A cukrot a tojássárgával és a puha vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbonával elegyített lisztet, majd óvatosan a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A tésztát annyifelé osztjuk ahány színre szeretnénk. Pár csepp ételfestékkel-kakaóval-szörppel-aromával vagy amivel színezni szeretnénk, óvatosan összekeverjük. Egy őzgerincformát kivajazunk, lisztezünk. Felváltva evőkanállal adagoljuk bele a színes tésztát, végül óvatosan megrázzuk így légtelenítjük. Előmelegített 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütötjük ill. tűpróbáig!

A mázhoz a tejet megforrósítjuk és hozzáadjuk a cukrot és a kakóport. Jól összekeverjük, majd beletesszük a vajat és alaposan eldolgozzuk benne. Végül bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
 
A receptet teller-cake blogján találtam és szerettem bele első látásra! :)
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése