2023. január 26., csütörtök

Csokiszalámi

 Csokiszalámi

20 dkg porcukor 
20 dkg vaj 
2 ek. holland kakaó por 
1,25 dl tej 
40 dkg darált háztartási keksz 
2-2 marék darabolt dió-darabolt mandula (én még tettem bele puffasztott rizst) 
2 tk rum aroma 
kókuszreszelék, porcukor forgatáshoz

A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaót egy lábasban összemelegítjük. Addig olvasztjuk, míg szép, egynemű csokoládé masszát nem kapunk. Félrehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Félretesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletlen hűlni miközben többször átkeverjük. Ezután a tésztát ketté vesszük és  nagyjából egyforma „szalámirudat” formázunk belőlük. Majd kókuszreszelékbe vagy porcukorba hempergetjük őket. Végül mindkettőt, külön-külön, szorosan folpackba csomagolva betesszük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedhessenek, és szépen szeletelhetőek legyenek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése