Csokiszalámi
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 ek. holland kakaó por
20 dkg vaj
2 ek. holland kakaó por
1,25 dl tej
40 dkg darált háztartási keksz
2-2 marék darabolt dió-darabolt mandula (én még tettem bele puffasztott rizst)
2 tk rum aroma
kókuszreszelék, porcukor forgatáshoz
40 dkg darált háztartási keksz
2-2 marék darabolt dió-darabolt mandula (én még tettem bele puffasztott rizst)
2 tk rum aroma
kókuszreszelék, porcukor forgatáshoz
A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaót egy lábasban összemelegítjük. Addig olvasztjuk, míg szép, egynemű csokoládé masszát nem kapunk.
Félrehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Félretesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletlen hűlni miközben többször átkeverjük.
Ezután a tésztát ketté vesszük és nagyjából egyforma „szalámirudat” formázunk belőlük. Majd kókuszreszelékbe vagy porcukorba hempergetjük őket. Végül mindkettőt, külön-külön, szorosan folpackba csomagolva betesszük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedhessenek, és szépen szeletelhetőek legyenek.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése