2023. január 17., kedd

Fatörzs kiflik

Fatörzs kiflik
80 dkg finomliszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
6 ek olívaolaj
1 db tojás
1 csipet só
2 ek holland kakaópor
kevés víz
+1 tojás a kenéshez

Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, rászórjuk a lisztet és a csipet sót, majd sima tésztává dagasztattam a géppel. Amikor már jó volt, akkor elfeleztem a tésztát. A kakaót annyi vízzel elkevertem (nem kell sok hozzá), hogy krémes állagú legyen, ezt hozzátettem az egyik fél tésztához és alaposan beledolgoztam. Egymástól sütőpapírral elválasztva egy tálba tettem a két színű tésztát és letakarva duplájára kelesztettem őket. Mindkét tésztát 16 felé vesszük, kigombócoljuk őket és letakarva hagyjuk 10 percet pihenni. Ezután egy barna gombócra ráteszünk egy fehéret és kinyújtjuk őket ovális alakúra. Lehet jó vékonyra nyújtani és persze lehet nagyobb kifliket is gyártani, akkor ne vegyük 16 felé a tésztát. 

A receptet Nassolda oldaláról lestem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése