2023. január 25., szerda

Kenyérke

 Kenyérke

50 dkg finomliszt 
3 dkg élesztő 
0,5 dl olaj 
2 tk. só 
2 tk cukor 
2,5 dl kéz meleg víz 

Az élesztőt kevés cukorral elkevert vízben felfuttatjuk.
Ha felfutott, akkor a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kicsit lisztezett deszkán átgyúrjuk. Megformázzuk és a formába tesszük. Én egy püspökkenyér formába tettem amit kivajaztam, liszteztem előtte. A tetejét 3 helyen éles késsel bevágjuk és letakarva ismét kb. fél órát hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben 220 fokon sütjük, míg szép színt nem kap. A formából kifordítva ha kongó hangja van, átsült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése