-50 dkg csülökfilé
-30 dkg fagyasztott ceruzabab
-1 sárgarépa
-1 paszternák
-1 nagyobb vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-2 dl tejföl
-1 ek. liszt
-1 nagyobb burgonya
-1 tv paprika
-1 paradicsom
-1 ek. őrölt pirospaprika
-1 kk. őrölt kömény
-1,5 l zöldségalaplé
-zsír, só, bors, (ecet), (kapor)
Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk, mikor átlátszó mehet bele a szeletelt fokhagyma, majd rárakjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Mikor rottyant egyet lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a kockákra vágott csülköt, kevergetve pár percig sütjük, majd felöntjük az alaplével és fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. Ha majdnem puha a hús, hozzátesszük az aprított zöldséget és tovább főzzük. Néhány perc múlva mehet bele a fagyasztott bab is. Mikor minden alkotórész puha, tejfölös habarással sűrítjük és alaposan összeforraljuk. Finomra vágott kaporral és pár csepp ecettel lehet még esetleg gazdagítani az ízét.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése