2023. január 20., péntek

Régimódi citromszelet

 Régimódi citromszelet

Tészta:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 tojás
annyi tejföl, hogy nyújtható legyen

Krém:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
3 dl tej
3 evőkanál liszt

A tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk három egyenlő részre és nyújtjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben egyenként világosra sütjük. A krémhez: habosra keverjük a vajat, a porcukrot és citromot. A tejben a lisztet felfőzzük, ha kihűlt, a vajkrémmel együtt géppel könnyű habosra kikeverjük, elfelezzük és megtöltjük a tésztát. Hűvös helyen éjszakára pihenni hagyjuk, másnap szeleteljük, porcukorral díszítjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése