-bőrös lapocka
-sertéstarja
-bőrös hasaalja
-sertéstarja
-bőrös hasaalja
-oldalas
-dagadó
("jófej" hentes mindenből szel egy-két szeletet)
2 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
sült húsokhoz való fűszerkeverék
só, bors
2 ek. zsír
őrölt babérlevél
őrölt kömény
só, bors
2 ek. zsír
őrölt babérlevél
őrölt kömény
Burgonyához:
1kg burgonya
1 vöröshagyma
1 ek. mustár
1 nagyobb sárgarépa
1 tk majoránna
2 ek. zsír
só, bors
A húsokat nagyjából egyforma darabokra vágjuk és bedörzsöljük a fűszerekkel, majd hagyjuk pácolódni (pár órát, de legjobb ha egész éjjel). Egy nagy serpenyőben , zsíron nagy lángon elősütjük. Ha már néhol piros a hús, akkor hozzáadjuk a feldarabolt hagymákat, öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ekkor levesszük a fedőt és zsírjára sütjük. A burgonyát, a sárgarépát és vöröshagymát meghámozzuk, felszeleteljük. Egy tálban összekeverjük egy evőkanál mustárral, majoránnával, sóval, borssal. Vastagon kizsírozunk egy tepsit amibe elhelyezzük a zöldségeket és 180 fokos sütőben majdnem készre sütjük. Ezután kivesszük és ráhelyezzük a húsokat, majd 190 fokon kissé megpirítjuk.
A recept a Vidék íze magazinban található.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése