Kakóscsiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- egy csipet só
- 1 ek tejpor (el lehet hagyni)
- 3 ek cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 2,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj + 5 dkg vaj a kenéshez
- cukrozatlan kakaópor
- porcukor
A tejet meglangyosítom teszek bele egy csipet sót, majd az élesztőt és felfutattom. A lisztet elegyítem a cukorral, tejporral, tojásokkal, vajjal és a felfutatott élesztővel, aztán jól összedolgozom. Végül letakarom, meleg helyen duőlájára kelesztem.Miután megkelt a tésztát téglalap alakúra nyújtom. Megkenem vajjal, rászitálok annyi kakaóport, hogy jól befedje, majd a porcukorral is hasonlóan járok el, bőven megszórom vele a kakót. Ezután feltekerem, és 2 ujjnyi szeletekre vágom. Tepsire rakosgatom, (ezen a ponton lehetne még fél órát pihentetni, de nekem ez nem szokott összejönni) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sülnek a csigák. Mikor kiszedem a sütőből, meglocsolom vaníliás cukros tejjel, ettől lesznek jó puhák.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése