2014. június 23., hétfő

Karfiolleves vajgaluskával

Karfiolleves

- 1 kisebb fej karfiol
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 marék borsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek. liszt 
- késhegynyi őrölt paprika
- ételízesítő
- só, bors
 
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk. A répákatés a hagymát meghámozzuk, a répát szeletekre vágjuk. Az olajat felforrosítjuk és az összes zöldséget belerakjuk és megsózzuk, mikor elkezd puhulni megszórjuk a lisszttel és a pirospaprikával, majd felöntjük vízzel és ízesítjük (ételízesítő, bors, petrezselyem). Mikor már majdnem megjőtt beleszaggatjuk a vajgaluskát és pár percig főzzük.

Vajgaluska:

- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 5-6 dkg vaj
- só

Egy tálba szitáljuk a lisztet és a többi hozzávalóval csomó mentesre keverjük, majd levesbe szaggatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése