2014. június 30., hétfő

Túrós kakaós csiga - ribizlivel

Túrós kakaós csiga

Hozzávalók:

Tészta:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- fél citrom reszelt héjja
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
 
Töltelék:
- 3 ek porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek olvasztott margarin
 
A túrót villával alaposan összetörjük, szétnyomkodjuk, a porcukorral és reszelt citrom héjjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
Ezzután kézzel alaposan összegyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. A tésztát lekenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a kakaó-porcukor keverékkel. Szorosan feltekerjük és kb. ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
Előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel) 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt megszorhatjuk porcokorral vagy akár kínálhatjuk friss gyümölcsökkel.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése