Krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1 kis pohár tejföl
- pirospaprika, só, bors, majoranna
- 3 db babérlevél
- 1 tk mustár
A hagymát apróra vágom és olajon kissé megdinsztelem, a tűzről levéve adok hozzá pirospaprikát és felöntöm egy kevés vízzel. A burgonyát felkarikázom és a hagymás alappal összeforgatom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezem és belerakom a babérleveleket is. Mikor megfőtt kiszedem a babérleveleket és 3 merőkanálal kimerek egy tálba (burgonya + lé) hozzá teszem a tejfölt és a mustárt és botmixerrel pürésítem. Folyamatosan kevergetve adjuk hozzá ezt a főzelékhez és forraljuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése