2014. június 23., hétfő

Káposztás tészta

Káposztás tészta

- 1 kg fejes káposzta
- 50 dkg fodros nagykocka
- 3 tk cukor
- olaj
- só, bors ízlés szerint
 
A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Besózzuk, kb. 10 percig állni hagyjuk. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.
Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát és világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
Közben pedig kifőzzük a tésztát, amit utána leszűrünk  és egy kevés olajjal összekeverünk.
A pirított káposztához több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
Porcokorral meghintjük és még forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése