Tejszínes - citromos szűzérmék
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- 1 húsleves kocka
- liszt
- csipet cukor
- 10 dkg vaj
- 1 db citrom
- só, bors
- majoranna
A sertésszűzet lehártyázzuk és újjnyi szeletekre vágjuk, egy tálra rakosgatjuk és tenyerünkkel lenyomkodjuk. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majoranázzuk. Etután liszbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát. Ízlés szerint csavarunk bele friss citrom levet. Ízesíthetjuk még egy csipet cukorral és még egy kis majorannával. Kb. negyed órát pároljuk, míg a hús megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a vajat és felöntjük tejszínnel, néhány perc alatt besűrűsödik. Kínálhatjuk sült krumplival, rizzsel, kinek mi a kedvence!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése