2014. június 3., kedd

Jamie Oliver karamellás banántortája

Jamie Oliver karamellás banántortája

Bár Ő vette a tésztát én sütöttem :)
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 dkg porcukor
annyi hideg víz, hogy összeálljon a tészta

A sütőporos lisztet és a hideg vajat összemorzsolom, majd összedolgozom a porcukorral és annyi vizet adok hozzá, hogy szépen összeálljon. Fél órára hűtőbe rakom a tésztát.  Majd kinyújtom és formába teszem úgy, hogy a peremen is legyen tészta. Sütőpapírral befedem, abba pedig babot, szórók, hogy ne púposodjon fel sütés közben. kb. 15 percig sütöm 190 fokon, aztán hagyom kihűlni.

Többi hozzávaló:
- 1 bögre cukor
- 4-5 dl tejszín
- 4 db érett baán
- 1 dl kávé
- csoki forgács

Egy edénybe/serpenyőbe öntöm a bögre cukrot - kis lángon melegítem miközben 2 db banánt felkarikázok és nyakon öntök 1 dl tejszínnel és botmixerrel pürésítem, ezt öntöm hozzá a cukorhoz amit szépen kevergetés közben felforralok. Az így kaptt karamellt öntöm a kihűlt tésztára és hagyom kicsit dermedni. Miután megdermett a maradék két banánt rákarikázom, a 3-4 dl tejszínt lazán (nem kell kő keményre) felverem és hozzácsúrgatom a majd 1dl kávét (én kávé helyett a serpenyőben hagytam egy kis karamellt azt forgattam a habba) és óvatosan összeforgatom, majd ráhalmozom a habot a banánokra. Végezetűl megszórom csoki forgáccsal!  (egy kicsit érdemes hűtőbe tenni fogyasztás elött)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése