2014. június 10., kedd

Bolero szelet

Bolero szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1/2 csomag sütőpor
 
A krémhez:
- 1 nagy pohár /450g/ tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
 
A mázhoz:
- 7 dl víz
- 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag bolero italpor (lime, megy, erdei gyümölcs, vagy ízlés szerint)
 
A tésztához a porcukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűprobáig sütjük. (ha vékony tésztát szeretnénk érdemes gáztepsiben sütni). A krémhez a tejfölt, a vaniliáscukrot és a főzés nélküli pudingot jól kikeverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.  A mázhoz 7 dl vízben a 2 csomag vaníliás pudingot 20 dkg porcukorral felfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a 2 csomag italport (ha több ízűt szeretnénk annyi felé vegyük ahány ízt szeretnénk, csak akkor arra kell figyelni, hogy arányosan öntsük bele az italport)  A tejfölös krém tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése