Almás pite
Hozzávalók:
1 kg alma,
400 g liszt,
150 g margarin,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
fél citrom leve,
1 evőkanál folyékony édesítőszer, őrölt fahéj
Egy tálban a lisztet a margarinnal, tojásokkal és a sütőporral jól összegyúrjuk, és kb. egy órán át hűtőben állni hagyjuk.
Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, és durvára lereszeljük. A citromlevet elkeverjük az édesítőszerrel, ráöntjük a reszelt almára és összekeverjük. A tésztát ketté osztjuk és 2 tésztalapot nyújtunk belőle. Az egyiket a tepsi aljára tesszük rárakjuk az almát, megszórjuk a fahéjjal és ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot. Széleinél lenyomkodjuk, tetejét villával megszurkáljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése