2014. május 12., hétfő

Barackos-túrós - DIABETIKUS

Barackos-túrós

Hozzávalók:
6 tojás, 120 g liszt, 1 csomag sütőpor, 10 db édesítőtabletta sütésálló, 1 üveg diabetikus őszibarack konzerv, 25 dkg tehéntúró,
4 dl tejszín, 1 citrom leve, 1 narancs reszelt héja, 2 csomag habfix, diabetikus étcsokoládé

Az édesítőtablettát feloldjuk 0,5 dl forró vízben.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, bele a robotgépbe és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és a kihűlt cukros vizet.
A tojásfehérjéket felverem kemény habbá, majd óvatosan beleforgatom a sűrű sárga masszába.
A sütőt előmelegítem 220-230 fokra, a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
kb. 5 percig sütöm ezen a hőfokon, utána visszaveszem 180 fokra és tűpróbáig sütöm tovább.
Ha kihűlt óvatosan kettévágom. Egy nagyon puha, laza szerkezetű tésztát kell kapjunk.
A barackot kicsi kockákra vágom, a túrót villával összetöröm, a narancsot belereszelem, a citromlevet is hozzáadom,
ezután jól összedogozom.
A tejszínt a habfixszel kemény habbá verem. Ezt hozzákeverem a túrós krémhez.
A lap egyik felét megkenem ezzel a krémmel, majd rá teszem a másik lapot.
A tetejét felolvasztott csokival bevonom. Tálalásig hűtőbe rakjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése