Rántott tejbegríz
Hozzávalók:
0,5 liter tej
30 g cukor
100 g búzadara
1 vaníliás cukor
2 db tojás
1 vaníliás cukor
liszt
A tejet felforraljuk a vége felé hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Addig főzzük, míg jó sűrű lesz. A kész tejbegrízt még melegen sütőpapírra öntjük és kb. fél cm vastag négyzetté vagy téglalappá simítjuk. Ha teljesen kihűlt négyzetekre vágjuk vagy nagy méretű
pogácsa
szaggatóval formázzuk. Óvatosan, alányúlva választjuk el a papírtól, majd lisztbe forgatjuk, tojásba és forró olajban kisütjük, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése